Voetreflex

Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen en spieren. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

In onze huidige maatschappij wordt er veel van ons verwacht. Door alle verplichtingen en het drukke leven dat we leven, schiet de zorg voor ons zelf er nogal eens bij in. Zelfs tijd maken voor ontspanning is niet meer altijd vanzelfsprekend en lijkt soms zelfs niet meer mogelijk.
Met voetreflexmassage gun je jezelf niet alleen een moment van pure en diepe ontspanning; tegelijkertijd levert het je tijd op en wordt je lichaam aangezet tot het opruimen van vervuiling en oplossen van klachten.

Creëer tijd door ontspanning

Steeds vaker komt het nemen van ontspanning op een laatste plaats te staan. Vaak is dit voor de momenten waarop er tijd ‘over’ is, als er even geen andere verplichtingen zijn. Dat is jammer want als je het goed bekijkt, creëer je juist tijd met ontspanning! Als je het druk hebt, heb je het vaak ook ongemerkt druk met denken aan dat het zo druk is. Je werkt niet meer efficiënt doordat je onbewust met meer dingen tegelijk bezig bent in je hoofd. Door het opbouwen van spanning gaat je werktempo naar beneden. In erger gevallen lijdt dit tot vermoeidheid en stress. Ontspannen gaat niet meer vanzelf en het genieten van kleine dingen kan verdwijnen en klachten kunnen ontstaan. Bovendien kosten doktersbezoeken weer tijd en in plaats van ontspanning geeft het onrust of zelfs stress.

Hoe helpt voetreflex je daarbij?

Een voetzonereflexmassage brengt je naar een diepere laag van ontspanning. Hierdoor kom je los van alles wat door je hoofd speelt. Na afloop merk je dat het je lucht, ruimte en energie heeft gegeven. Er is plaats voor nieuwe inzichten. Je krijgt de dingen weer op een rijtje en kan daardoor efficiënt knopen doorhakken, dingen afronden en loslaten. Bovendien is er weer tijd en ruimte over voor nieuwe dingen!