Hotstone massage

Bij een hotstone massage worden soepele basalt stenen ( die worden verwarmd met water van 42 tot 45 graden) geplaatst op het lichaam zoals de wervelkolom. De stenen blijven rusten, en in de tussentijd wordt er een manuele massage van de achterkant van de benen verricht. Waarna er ook een massage met stenen plaatsvindt.

Hotstone massage werkt ontspannend Het idee achter hotstone massage is dat de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel dringt voor een diep ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren door stress weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden weggenomen. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert en het lymfevatenstelsel stimuleerd in het vervoer van afvalstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen.

Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten wat geblokkeerd was door vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustiger staat en bevrijdt de geest van angst. Al met al wordt de hitte van de stenen in hotstone massage gebruikt om het lichaam te verjongen en om zichzelf te laten genezen. Het stopt de effecten van stress in het lichaam en stress is vaak een katalysator in de ontwikkeling van bepaalde ziekten.

Kortom een heerlijke behandeling voor iedereen.